Piekeren? Alleen als IK dat wil!

Een startende consultant, die haar piekeren beheersbaar wilde maken, zei: “De effectiviteit en snelheid (!) waarmee de MCT mijn piekergedachten beheersbaar heeft gemaakt, heeft al mijn verwachtingen overtroffen.”

Een Master-student, die hoopte op meer rust in haar hoofd en minder piekeren, zei: “Ik pieker minder sinds we met MCT hebben geoefend, en na de eerste ontmoeting was ik meteen al een stuk rustiger.”

Een bestuurder, die als doelstelling aangaf ‘mijn gedachten rustiger krijgen en emoties naar collega’s een plek geven’: “Ik heb geleerd over mijn triggergedachten, de oefeningen daarbij hebben mij echt geholpen.

Een professional in de onderwijswereld wilde meer rust vinden in het dagelijks werk en leven en zich minder onzeker voelen. Na de derde sessie waren haar woorden: “Ik had nooit gedacht dat ik op alle vlakken meer rust zou kunnen vinden en zo’n gedragsverandering zou kunnen meemaken. Ik heb (voorheen) nooit geloofd dat ik anders kon zijn en nu ben ik het gewoon!”

Een creatief ontwerper die door zijn gepieker gedwarsboomd werd in het maken van keuzes en merkte dat zijn gemoedstoestand er ook niet beter van werd (na vier sessies): “Ik ben tot het inzicht gekomen dat piekeren aan te pakken is, en heb concreet geleerd hoe ik met mijn gedachte-triggers kan omgaan. Daarnaast heb ik in de afgelopen tijd besluiten genomen die ik lang niet durfde te nemen.”

Leave a Reply

en_GB