Het Tijdspaardersspel

"Er is een groot en toch alledaags geheim. Alle mensen hebben ermee te maken, ieder kent het, maar slechts weinige denken er ooit over na. Dit geheim is tijd. Er zijn kalenders en klokken om hem te meten, maar dat wil weinig zeggen. Het gaat er immers om hoe je de tijd beleeft. Want tijd is leven. En het leven woont in je hart."

In deze workshop gaan we aan de slag met het fenomeen tijd. Wat is het nu eigenlijk, tijd? Heb je de tijd of heeft de tijd jou? En hoe voelt dat dan? Tijd van zijn, tijd van doen, geen tijd, druk, druk, druk.

Iedereen is de ban van geen tijd. Niemand is er blij mee en niemand weet meer hoe het te veranderen want dat kost tijd en daar hebben we geen tijd voor. Het Tijdspaardersspel levert je handvatten en ervaring op hóe om te gaan met alles wat er je op afkomt en gedaan moet worden zonder bedolven te raken.

 

De workshop is ervaringsgericht, licht- en diepzinnig tegelijk. We gaan een tijdspel spelen. De kern van het spel: ‘tijd is leven en het leven woont in je hart.' Je gaat ervaren wat je jezelf en anderen aandoet met dat idee ‘druk, druk, druk, geen tijd'. Je gaat ontdekken hóe je de tijd kunt nemen. Hoe je anderen kunt helpen hetzelfde te doen. Als je eenmaal gaat zien wat je jezelf aandoet met de ideeën die je hebt - die wij hebben - over tijd/ geen tijd, roept dat heel vaak eerder een lach op dan een frons.

Het Tijdspaardersspel is een interactieve workshop van 4 à 5 uur voor 6 - 20 deelnemers, inclusief evaluatie en feedback. Het Spel is geïnspireerd door het boek Momo en de Tijdspaarders van Michael Ende, en werd ontwikkeld door RefleXies in samenwerking met Johanna van der Schaft.

e-max.it: your social media marketing partner
Top